Mărţişoare reutilizabile


Nu aş vrea să generalizez, dar cred că mulţi aşteaptă cu nerăbdare primăvara. Un cuvânt pe care atunci când îl aud îmi descrie o imagine: vreme călduţă, ziua mai lungă, pomi înfloriţi, oameni mai veseli.

Venirea primăverii, adică reînvierea naturii, a fost sărbătorită din timpuri străvechi cu diferite ritualuri. Mărţişorul era reprezentat de o monedă prinsă cu şnur alb-roşu, purtat de copii şi fete tinere până la sosirea berzelor sau până când înflorea primul pom.

În zilele noastre, simbolurile primăverii sunt invadate de tot felul de mici obiecte cărora li se dă denumirea de mărţişor şi care nu au de fapt nicio legătură cu vreun simbol al primăverii.

Mărţişorul simbolizează un moment atât de frumos, sosirea primăverii, dar mă tot întreb: ce se întâmplă cu toate aceste mărţişoare după ce trece prima săptămână din martie? Probabil că unele fete nostalgice le păstrează într-o cutie (care se va umple mai devreme sau mai târziu), măcar pe cele primite de la persoane foarte dragi 🙂

Încă nu am găsit o soluţie pentru reutilizarea creativă a mărţişoarelor, dar încerc sa le dau mărţişoarelor pe care le fac o utilizare cât mai îndelungată: pandative sau broşe, obiecte alb-roşii.

Încă de anul trecut vroiam sa fac acest model şi anul acesta am mi-am făcut timp: broşe nasturi şi nasturi din fimo alb cu roşu care pot fi cusuţi pe vreo geantă sau chiar să ascundă vreo pată îndăratnică de pe un tricou 🙂

martisoare nasturi

martisoare nasturi

martisoare nasturi

Reclame

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: